VPN palvelun valitseminen


Markkinoilla on useita maksullisia sekä maksuttomia VPN palveluntarjoajia, jotka eroavat toisistaan niin laadun kuin hinnan sekä luotettavuuden suhteen. Luotettavuudella tässä tarkoitan sekä palvelun toimivuutta, nopeutta sekä sitä, kuinka rehellistä toiminta on, eli uskaltaako palvelua edes käyttää.

Nopeuden suhteen maksulliset palvelut ovat lähtökohtaisesta nopeampia kuin maksuttomat. Ilmaisissa palveluissa serverit ovat yksinkertaisesti niin ruuhkaisia ettei kovin nopeita yhteyksiä pystytä tarjoamaan. Toki alalta löytyy myös maksullisia palveluja, jotka ovat hitaita eivätkä pysty täyttämään lupaamaansa palvelujen tasoa.

 Ilmaiset VPN palvelut

Ilmaisissa palveluissa pätee usein myös vanha viisaus siitä, ettei ilmaista lounasta ole olemassa. Joku siis palvelun aina maksaa. Yleisenä käytäntönä on, että palveluntarjoaja myy surffaustietosi eteenpäin. Joissakin hyvinkin suosituissa ilmaisissa palveluissa saat myös “salatun” yhteyden lisäksi kaupan päälle koneellisen haittaohjelmia.

Olen testannut useita ilmaisia VPN palveluja ja koneeni siivonnut jälkeenpäin, enkä voi suositella samaa kenellekään. Mikäli kuitenkin päädyt ilmaiseen vaihtoehtoon kannattaa tutustua Ez:n blogikirjoitukseen Tämä Päivä: Anonyymisti Internetissä ilmaiseksi.

 Maksulliset VPN pelvelut

Maksullisia palveluja löytyy myös laidasta laitaan. Valintaa tehtäessä ensin täytyy valita luotettavat toimijat. Tällaisia ovat lähtökohtaisesti jo pidempää toimineet yritykset, sillä alan luonteen vuoksi palveluntarjoajan luotettavuus on elinehto.

Toiseksi on syytä miettiä mihin palvelua tarvitset. Laillisia torrentteja imuroidessa tärkein ominaisuus nopeuden lisäksi on serveri maan yksityisyydensuojalainsäädäntö. Hyviä kohdemaita servereille ovat esimerkiksi Hollanti ja Ruotsi. Mikäli tarpeen luo waretus on hyviä vaihtoehtoja BTGuardTorrentPrivacy sekä StrongVPN. Paras anonyymi torrent VPN on tällä hetkellä kuitenkin TorGuard VPN. Edellä mainitut palvelut toki suojaavat yksityisyytesi myös anonymisoimalla liikenteen muussakin surffailussa.

Mikäli VPN palvelun tarve ei rajoitu vain P2P verkkoon, haluat laajemman anonymiteetin ja haluat käyttää erilaisia aluerajoitettuja palveluja, sekä estää laajemminkin internetin sensuroinnin eri toimijoiden taholta kannattaa valita palveluntarjoaja jolla on servereitä useissa eri maissa, sekä mahdollisimman paljon IP osoitteita käytössä.

Esimerkkinä lokalisoiduista eli aluerajoitteisista palveluista voidaan mainita YLE Areena, joka toimii vain Suomessa tai vaikka HULU joka on tarjolla vain USAssa. Sensuroinnista voidaan mainita Suomen Piratebay esto ja Kiinan hyvinkin laaja internetin sensurointi.

Tällaiseen laajempaan tarpeeseen suositella HideMyAss VPNää. Se tarjoaa luotettavan ja nopean VPN yhteyden kohtuulliseen hintaan. Servereitä on 128 maassa ja IP osoitteita  96 000.

HMA on riittävän nopea myös elokuvien ja sarjojen streamaukseen myös atlantin toiselta puolelta kuten HULUsta. Tämä on huomioitavaa sillä hyvin monilla muuten vastaavilla palveluilla latenssi kasvaa liian pitkäksi ja videot alkavat pätkiä, jolloin voisi sanoa ettei yhteys täytä aatimuksia.  Lisäksi HMA tarjoaa myös Suomi serverin, joka mahdollistaa matkoilla Suomeen lokalisoitujen palvelujen käytön.

Premium VPN palveluiden vertailun löydät kijoituksestani: VPN PALVELUNTARJOAJAT.

There are no comments yet, add one below.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*