UnBlockUs Arvostelu

Olen aikaisemmin käsitellyt VPN palveluja, jotka mahdollistavat ulkomaisten TV-kanavien tarjoamien ohjelmien ja elokuvien katsomisen internetissä ja jotka samalla salaavat tietokoneelta lähtevän liikenteen, niin että sitä on käytännössä mahdotonta salakuunnella. 

 Mikäli kuitenkin haluat vain katsella esimerkiksi HULUssa, Netflix:ssä tai BBC iPlayerin kautta tarjolla olevia ohjelmia, etkä ole kiinnostunut tietoturvan lisäämisestä ja yksityisyydestäsi, on nykyään tarjolla myös DNS palveluja, joiden avulla tämä onnistuu. 

 Tällaisten DNS palvelujen etuna on se, ettei sillä ole vaikutusta yhteysnopeuteen, koska itse tietoliikenne kulkee normaalisti omalta koneelta palveluntarjoajan koneille ja ainoastaan DNS kyselyt kulkevat DNS palveluntarjoajan servereiden kautta. 

 Tällaisia palveluja tarjoaa esimerkiksi Unblock-US. Palvelun saa huokeaan hintaan 4,99$/kk ja palvelua voi kokeilla 7 päivää ilmaiseksi. Palvelun tilaaminen ja käyttöönotto on vaivatonta ja pitäisi onnistua keneltä tahansa, joka saa koneensa auki ja osaa auttavasti englantia.

 DNS palvelujen etuna on, kuten jo aiemmin mainitsin, se ettei käytöllä ole vaikutusta yhteysnopeuteen, koska mitään salausta/salauksen purkua ei tapahdu, eikä liikenne kulje palveluntarjoajan servereiden kautta kten VPN ja proxy palveluja käytettäesä. 

 Huonoina puolina ottaisin esiin juuri tuon salauksen puuttumisen. Lisäksi DNS pelvelun avulla aukeaa vain ne palvelut joita ko. DNS palveluntarjoaja tukee. Lista Unblock-US:n tukemista palveluista löytyy heidän sivuiltaan. 

 Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että palvelu tekee sen minkä lupaa. Myös palvelun testikäyttö, ostaminen ja  asentaminen toimi moitteetttomasti. Lähetin palvelun tukeen muutaman viestin testatakseni sen toimivuutta ja vastaukset tulivat vuorokauden sisällä, jota voidaan pitää kiitettävänä. 

 

Voin suositella palvelua lämpimästi niille, jotka sitä katsovat tarvitsevansa. Kokeilla toki kannattaa vaikka VPN:ää pääasiassa käyttäisikin, koska Unblock-US tarjoaa ilmaisen kokeilun. Itse pitäydyn kuitenkin edelleen VPN   yhteyden käytössä sen monipuolisuuden ja tietoturvan takia enkä käytännössä tarvitse DNS palvelua VPN lisäksi.  

 

There are no comments yet, add one below.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*