HTPC aka Home Theatre Personal Computer

HTPC lyhenne tulee sanoista Home Theatre Personal Computer ja tarkoittaa siis kotiteatteri tietokonetta. Tällä tarkoitetaan, tai ainakin minä tarkoitan tietokonetta, joka korvaa olohuoneessa digiboxin, DVD/Bluray soittimen yms. härpäkkeet. Eli kaikki samassa paketissa internetteineen ja toki kaukosäätimellä ohjattavissa kauniissa paketissa.

 HTPC etuja on mielestäni useita. Suurin etu on ehkä laitteiston päivitettävyys, joka onnistuu joko uudella tietokoneohjelmalla tai vaihtamalla esimerkiksi uusi näytönohjain vanhan tilalle. Toinen etu mielestäni on, että kaikki sähköiset mediat on samassa paketissa. Internet elokuvineen ja radioineen, DVD/CD/Bluray soitin sekä tarvittaessa myös pelikone.

Kun kaikki on samassa paketissa on sen hallinta helppoa ja kuten tietokoneita yleensäkin voi myös omaa kotiteatteria käyttää vaikka etänä, toiselta tietokoneelta tai ohjata kännykällä missä vain. Kännykällä on varsinkin helppoa hoitaa ohjelmien ajastukset ja joskus tulee jopa katseltua tallennettuja ohjelmia linja-autossa istuessa.

Täysin ongelmaton HTPC ei toki ole. Jos käyt hakemassa kaupasta digiboxin se on osaavissa käsissä käyttökunnossa minuuteissa ja osaamattomissakin lienee onnistuu tunnissa. Riippuen tietenkin manuaalin lukunopeudesta. HTPC sen sijaa vaatii käyttöönottaessa jonkin verran säätöä ja ATK perusosaamista.

Toki peruskäyttöön Windowsin Media Centeriin saa viriteetyä tv kanavat näkyviin kohtuu helposti, mutta jos haluaa ottaa HTPC:stä kaiken  irti on jonkin verran säätöä edessä. Täytyy kuitenkin sanoa, että tuo tehty työ myös palkitsee erinomaisella ja laajalla kotiteatterin mediasisällöllä ja laadulla.

 Eli pienellä säädöllä olohuoneessasi on kaiken toistava mediasoitin josta saat kaukosäätimen näppäimellä kotiisi elokuvia ja musiikkia hienossa paketissa.

 

There are no comments yet, add one below.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*